2. tekma v ligi – Rudi & Uco z gosti do prve zmage

Pozdravljeni,

Javljam se po drugi tekmi sezone v ligi. Tokrat smo se odlično odrezali, saj smo solidnega nasprotnika z borbenostjo na koncu strli in zmagali s 6:5. Tokrat je bila učinkovitost na boljšem nivoju, se pa je poznala neuigranost in zaradi pomanjkanja zamenjav izmučenost proti koncu. Skrb vzbujajoča in sramotna zasedba članov DVN bi bila skoraj usodna, toda na našo srečo so tokrat vskočili izvrstni, motivirani in borbeni gostje: Blaž, Marin in Matic ter predsednikov brat Jure. Slednji trije so zrežirali kar nekaj golov, ki so plod njihove medsebojne uigranosti. Do neuigranosti je prihajalo predvsem v obrambnih nalogah, zaradi česar smo tudi prejeli nekaj nepotrebnih zadetkov.

Uco je dosegel tudi prvi uradni hattrick, Rudi je solidno opravil vlogo vratarja, Matic je poveljeval obrambi v slogu Jaapa Stama, Blaž je z natančnim močnim strelom s cca 12 m matiral nasprotnikovega vratarja, Marin in Jure pa sta z nekaj lepimi akcijami na napadalni polovici delala preglavice nasprotniku. FC DVN smo dvakrat povedli, nato pa se znašli v zaostanku 2:3, ki smo ga do polčasa še uspeli spreobrniti v našo korist (4:3). Na začetku drugega polčasa je sledil stampedo DVN-jevcev, ki so ga kronali z dvema lepima akcijama in prek Ucota povedli s 6:3. V tistem trenutku se je morda že zdelo, da je dvoboj odločen. Toda nasprotnik je s hitrimi menjavami stopnjeval tempo in taktiko utrujanja ter na koncu dvakrat tudi uspel s hudim pritiskom na zadnjo linijo. Kljub dolgemu sodnikovemu podaljšku časa za izenačenje ni bilo, tako da smo DVN prišli do prve zmage. Za prihodnji krog si želimo predvsem večjo udeležbo, bolj kakovostno igro v obrambi, več tempa in vsaj podobno učinkovitost.

Na koncu bi rad pohvalil še velikokrat sporne figure v nogometu – sodnike; tako na prvi kot drugi tekmi sta odlično opravila svoje delo in z argumentiranimi razlagami utemeljila svoje odločitve ter prijazno razložila pravila.