3. tekma v ligi – Z okrepitvijo in povratniki skok na 4. mesto

V sredo smo odigrali 3. tekmo v ligi in dosegli drugo zmago, tokrat bolj rutinirano. Pridružil sem nam je gost Ružko, ki je s svojimi izkušnjami in umirjenostjo v našo igro vnesel sigurnost in rutino ter v paru z Maticem »Stamom« napadalcem omogočil dodatno sproščenost. Dobrodošla je bila tudi vrnitev povratnikov Gorenca in Kerčmarja, ki sta s svojimi vložki popestrila igro DVN-jevcev, svoje pa je dodal tudi trdoživi Blaž.

Začeli smo standardno DVN-jevsko – hitro smo povedli in prav tako hitro prejeli gol za izenačenje. Sledilo je novo vodstvo, nasprotnik pa je še hitreje izenačil po naši neumnosti v obrambni vrsti. Do konca polčasa smo spremljali dokaj raztrgano igro z nekaj priložnostmi na vsaki strani, vendar sta vratarja (predvsem DVN-jevec Rudi) dobro krotila žogo, pa tudi napadalci niso bili pri strelu. V sodnikovem dodatku pa je sledil atomski nalet DVN-ja. Najprej se je Matic po domiselni akciji znašel v vlogi napadalca, sijajno preigral nasprotnika na vrhu kazenskega prostora in z močnim strelom matiral vratarja. Že v naslednji akciji pa je Uco s torpedom sestrelil vratarjevo daljšo vratnico, žoga pa se je odbila v gol.

Igra se je v drugem polčasu razživela in priča smo bili prenekaterim nevarnim akcijam, kljub vsemu pa smo imeli DVN-jevci premoč, ki smo jo kronali z dvema zadetkoma. Zaradi visokega vodstva je zbranost nekoliko padla, zmaga pa kljub nesrečno prejetemu zadetku ni bila ogrožena, saj je ekipa delovala čvrsto in suvereno. Za konec se je za svojo napako v prvem delu odkupil še Gorenc, ki je po natančni podaji Ružka iz kota z zvitim strelom ukanil vratarja in dosegel lepi gol za končnih 7:4. S tem smo se DVN-jevci povzpeli na 4. mesto, ki je tudi osnovni cilj v naši krstni sezoni.

Zadnja dva kroga prvega dela sezone sta na vrsti tekmi proti vodilnima ekipama lige, kjer mora FC DVN pokazati največ borbenosti in srčnosti do sedaj.