4. tekma lige – Predsednikov spor z nasprotnikom zapečatil poraz

Pozdravljeni,

Preteklo sredo smo odigrali našo 4. tekmo, najtežjo do sedaj. Zoperstavila se nam je izredno kompaktna ekipa Gigi2, ki nas je s svojimi izkušnjami premagala 5:4. Tekmo so začinili moker teren, slaba vidljivost ter manjši spor na koncu srečanja.

Tokrat smo naleteli na po znanju boljšega tekmeca, ki pa smo mu kljub vsemu izredno dobro parirali. Spolzek teren je onemogočal igro DVN-jevcev, medtem ko so Gibi2 izkušeno večino časa nadzirali igro. Prednjačila sta predvsem izvrstna brata Pušnik, ki sta večkrat izigrala obrambo DVN-ja in tudi zabila 4 od petih golov. Predvsem v prvem polčasu se je poznala neizkušenost in neuigranost pri obrambni postavitvi, tako da je tekmec do premora povedel s 4:2, vodstvo pa hitro povišal takoj na začetku drugega dela igre. Do takrat nas je v igri držal igralec tekme ekipe DVN Rudi, ki je naravnost blestel s svojimi obrambami. Za borbenost velja pohvaliti tudi ostale člane: Kerčmar, Uco, Ružko, Matic, Marin, Blaž in Jurij.

Večino drugega polčasa je DVN poskušal z agresivno igro streti Gibi2, kar jim je z najboljšo igro v ligi do sedaj dvakrat tudi uspelo. Vseeno enkrat premalo. Gibi2 je v drugi polovici drugega polčasa že kazal znake utrujenosti in se je izkušeno posluževal trikov zavlačevanja, s čimer jim je nekajkrat tudi uspelo sprovocirati člane sicer zelo športne DVN-jevcev. Na koncu je prišlo do neljubega otroškega pripetljaja, ko smo si nekateri igralci povedali nekaj krepkih, a je pri tem tudi ostalo. Napeti situaciji je v veliki meri botrovala zelo slaba vidljivost, za kar velja malce okarati organizatorja, ki kljub zagotovilom še ni uspel postaviti reflektorjev za pozne termine. Sodnik je namreč le stežka videl dogajanje in nekajkrat podvomil v svoje odločitve. Vseeno verjamemo, da so bile sodniške odločitve nenamerno škodljive za katero koli moštvo. Še enkrat se v imenu DVN-ja opravičujem sodniku, organizatorju in predvsem ekipi Gibi2, ki pa je že nemudoma po koncu tekme zrelo komentirala situacijo, ob vrču pa smo se na ta način tudi malce pošalili. Vsekakor so bili po znanju boljša ekipa, nam pa bodo ravno take tekme pripomogle k napredku v igri. Vseeno pa ostaja malce grenkega priokusa zaradi zamujene priložnosti. Predvsem predsednik je bil zelo slabe volje, da je podlegel provokacijam in so čustva premagala razum, prekinitev pa je tudi zaustavila končni nalet DVN-ja za morebitno izenačenje.

Glede na razplet ostalih tekem je zelo zanimivo, da smo kljub porazu napredovali na 3. mesto. Zadnjo tekmo spomladanskega dela igramo proti zloglasnim Orkam, kjer bomo verjetno priča šoli nogometa in si točkovnega izkupička ne velja obetati, tako da bomo o svoji usodi odločali v jesenskem delu, kjer si ne smemo več privoščiti nobenega spodrsljaja.