Prijateljska tekma aka uvertura v ligo

Pozdravljeni!

Danes smo odigrali prijateljsko tekmo na igrišču Kleče, kjer smo se tudi prijavili v isto imenovano ligo. Začnemo prihodnjo sredo! Naša ekipa se imenuje FC DVN.

Kljub mnogim odpovedim smo sestavili, kot se je pozneje izkazalo, močno in uravnoteženo ekipo. Nasprotnika smo premagali 4:1. Največja zasluga velja našemu gostu Slavičku in njegovemu bratrancu Slaviček Blažu, ki je kljub svoji mladosti krmaril igro DVN-jevcev. Predsednik je že navezal kontakt z njegovim managerjem, s katerim se bo pogajal za njegov prihod v DVN. Na golu je bil prvi polčas izjemni Rudi, ki je obranil nekaj težkih, močnih in neugodnih strelov. Vlažen teren, mokra žoga in pozneje slaba vidljivost so povzročali kar nekaj preglavic obema ekipama. Obrambi sta poveljevala Jimi in Kerčmar, ki se je v drugem polčasu izjemno izkazal tudi v vlogi golmana. Rudi je namreč moral zaradi slabe vidljivosti zapustiti igro. Dodatna težava so bili kamuflažni dresi nasprotnika v barvi terena. Napad je poleg izvrstnega Blaža dopolnil Uco, v vlogi napadalnega vezista pa se je izkazal tudi Miha.

Igralni čas: 2x 25 minut
Strelci: 21′ Slaviček B., 34′ Uco, 38′ Uco, kamuflirani nasprotnik 41′, Jimi 44′

Jimijev gol si zasluži posebno omembo, saj je bil dosežen izven pravil DVN-ja, ki pa se razlikujejo od pravil lige. Kerčmar je namreč kot vratar vrgel žogo globoko na drugo stran igrišča, kjer je bil najvišji v skoku Jimi in z lepim lobom z glavo matiral slabo pripravljenega vratarja.

Liga sicer poteka ob sredah po 17:30, termini bodo znani do najpozneje ponedeljka. Prijavili bomo 18 igralcev. Če ima kdo izrecno željo, da ga ne prijavim, naj mi sporoči. Igra se z odbojno žogo velikosti 5, kar je na začetku malce večji problem, vendar ga je možno premagati. Zagotovljenih imamo 12-13 tekem. Cena prijavnine je 170 EUR. Po vsaki tekmi dobi ekipa brezplačni vrč piva. Po zadnjem krogu junija in potem septembra bosta dva piknika, ki ju priredi organizator lige Gibišport, Športni center Kleče, s pomočjo Avtotrunka in portala kapodol.com.

Prvi vtisi so izjemni, organizator je na mestu, kelnarca nas je postregla, imajo tudi pizze, vrče … Vsi lepo vabljeni! Ligo je možno spremljati na Gibisportu/kapodol.
Več sledi na pikniku in na naslednjem DVN-ju.

Lep pozdrav,

Uco